Bygg din författarplattform

Så hette seminariet (eller webinariet) som jag och Anneli Olsson höll i ikväll via skrivfokus.se – Bygg din författarplattform.

Det är ganska häftigt att tänka att på hur mycket som har hänt sedan jag startade mitt konto på Instagram 2017. En av de saker vi pratade om ikväll var alla vinster det ger. Jag blir alltid lite fascinerad och väldigt glad när jag tänker på allt jag har fått uppleva tack vare just Instagram och mitt förhållningssätt där.

All pepp, inspiration, tips och perspektiv som jag får av att vara där. Så fort jag tvivlar, så fort jag är låg finns hela mitt fantastiska gäng på drygt 1700 personer och peppar (inte all samtidigt, men många). Genom att följa andra får jag inspiration, har orkat kämpa på trots att det verkat vara smått omöjligt att komma igenom nålsögat och bli antagen, men jag såg ju att det gick och nu är jag själv ”på andra sidan”.

Skrivvänner för livet! Jag hade garanterat inte träffat Anneli och fått uppleva allt roligt tillsammans med henne om det inte vore för mitt konto på Instagram. Att vi startar podden, tydligen håller föreläsningar ihop nu och peppar varandra på hela författarresan är verkligen något jag inte vill vara utan. Att dessutom ha fått ett eget författargäng, lärt känna många författare mer eller mindre och ännu fler skrivande personer är en så underbar ”bonus”.

Nätverket som byggts, där såväl förlag, journalister, lektörer, bokhandlare och författare ingår är jag minst lika glad över! Allt från att ha blivit kontaktad av förläggare som vill läsa mitt manus till att hitta testläsare som kan det där med skrivandets utmaningar. Och inte minst att det redan finns flera personer som skriver att de längtar efter att läsa min bok, det är riktigt riktigt häftigt.

Att få chansen att föreläsa om det här, ge tips, inspiration och råd kring hur andra kan bygga sina författarplattformar är verkligen kul. Att dessutom höra att det är proffsigt, givande och att vi går genom rutan, gör det hela ännu roligare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s