Nu dör vi

Del ett i Camilla Stensjö-serien:

”Det är en skräckinjagande berättelse om vad som kan dölja sig bakom en alldeles vanlig familjeidyll, men också en utvecklingshistoria där Camilla lär sig klara sig själv.”
Lotta Olsson, DN

Fler recensioner finns längre ner på sidan.

Lugnet i villaidyllen förbyts snabbt i panik när Camillas man Mikael skjuts till döds i hemmet samtidigt som Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Mikaels död är obegriplig och familjen hamnar i chock. I sorgen har Camilla ingen aning om hur hon ska närma sig barnen.
När polisen kör fast försöker Camilla själv ta reda på vad som har hänt, men när en stor sten kastas genom fönstret blir hon rädd att någon även är ute efter henne och barnen. Trots det måste hon ta reda på sanningen och när fruktansvärda hemligheter avslöjas inser Camilla att hon inte har en aning om vem hennes man egentligen var.

Nu dör vi är en skickligt skriven spänningsroman som lever kvar långt efter sidan.

”Spännande från första sidan. När det är så välskrivet och känslorna blir ens egna behövs inte detaljer, jag blir illa tillmods ändå och förfasas. En av de bästa debuter jag läst. Makalöst bra!”
@boknjutaren (läs mer: Instagram)

Nu dör vi finns ute i den fysiska bokhandeln, Bokus (klicka här) och på Adlibris (klicka här) samt på de flesta streamingtjänsterna.

Recensioner

Boktips från Lotta Olsson, DN, 16 april 2022:

Sagt om Nu dör vi:

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

”Det är en skräckinjagande berättelse om vad som kan dölja sig bakom en alldeles vanlig familjeidyll, men också en utvecklingshistoria där Camilla lär sig klara sig själv.”

Lotta Olsson, DN

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Detta är något nytt med grymma miljöer och känslobeskrivningar, hemligheter blandat med spänning … Det är en riktig bladvändare och jag ser så jävla mycket fram emot nästa del i serien om Camilla Stensjö”.

5/5

@emmaochviktorlaser (läs mer: Instagram)

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Jag flög igenom den här boken på mindre än ett dygn och läsningen är mörk, hjärtslitande och pulshöjande fram till bokens sista mening. Grattis till en välsnickrad debut.

@laserjustnu (läs mer: Instagram)

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Det är svårt att lägga ifrån sig boken och slutet är riktigt gastkramande! Camilla Stensjö är helt klart en karaktär jag vill läsa mer om.

☀️☀️☀️☀️/5

@helenasdeckartips (läs mer: Instagram)

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

En otroligt spännande bok som lästes nästan hetsigt för att få reda på hur det förhöll sig. Fina karaktärer som har mer att ge. Ser fram emot del 2.

📚📚📚📚”

@miasbok (läs mer: Instagram)

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Det är välskrivet och spännande med en intelligent intrig. Delar som jag särskilt uppskattar är de barn som finns med i berättelsen, barn som alltid förstår mer och vet mer än vad de vuxna tror. Camillas process är också väl skildrad; från apatin efter Mikaels död till det successiva sökandet efter svar på alla frågor parallellt med växande självinsikter kring varför hon fungerar som hon gör. Det är också en språkligt sett välskriven text med en väl fungerande berättarteknik.

@kapprakt (läs mer: kapprakt.se)

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

”… en riktig bladvändare! En historia om oväntade identiteter … I rappt tempo berättar Flodén om vad som händer när vardagen kastas omkull och saker och ting inte alls visar sig vara som man trott.

Helhetsbetyg: 4 – Mycket bra

BTJ-häftet nr 7, 2022 – Lektör: Sabina Zupanc

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Fler recensioner hittar du på instagram: stina.floden/instagram