Redigeringsrundan är igång!

I torsdags fick jag återkoppling från redaktören. Jättebra feedback och mycket positivt, men självklart också konstruktiva tankar.

Som vanligt (eller vanligt och vanligt, men för mig har alla gjort på samma sätt än så länge) inleds mötet med att tydliggöra att det här bara är förslag och att det är mina beslut i slutändan. Och som vanligt förstår jag att de har helt rätt i de medskick de ger.

Feedbacken består just nu i att tajta till, korta ner och dra ihop en del av berättelsen, att fördjupa vissa delar av huvudkaraktären och förtydliga andra. Annars är vi nu nere på vissa enskilda händelser och situationer i boken. Borde det inte vara mer så här? Hur har du tänkt här? Den här händelsen ser jag som problematiskt, hur tänker du kring det?

Det är ganska mycket att göra och helgen var sedan ett tag tillbaka inplanerat med annat, men ikväll har jag suttit framför datorn och fått en överblick över det största jobbet, det med att ta bort för att tajta till. Och nu finns det en plan. Imorgon är det dags att skriva ut valda delar för att sedan sätta mig med rödpennan och stryka, stryka, stryka.

Jag kan verkligen inte säga att det känns lätt, för det gör det inte. Men det känns kul och jag vet att det kommer att bli mycket bättre efter en sådan hård genomgång som jag tänker och hoppas att det kommer att bli.

På torsdag har jag ännu en av mina författardagar och då vet jag vad jag ska göra, utan tvekan. Och jag längtar verkligen efter att få sitta en hel dag med mitt manus. Äntligen är jag igång!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s