Ett första utkast – del två

Idag var det dags att ta tag i tvåan igen. Jag har haft lite motstånd att öppna upp det där dokumentet. I huvudet har jag tänkt att det är ett skelett som måste byggas på, fyllas ut, för att jag sedan ska kunna ta tag i redigeringen.

Döm om min förvåning när jag öppnar upp datorn och börjar kika. Läser de första kapitlen och inser att… Det är ett första utkast! Jag kan alltså kasta mig in i det som jag tycker är så roligt. Redigeringsfasen. Tjoho!!

Det är väldigt mycket att göra. Väldigt mycket. Men grunden till historien finns där. Och grunden till karaktärerna likaså. Nu gäller det bara att låta dem ta sin plats. Låta berättelsen växa, breda ut sig och verkligen utvecklas i den takt som behövs.

Så härligt och befriande att nu kunna göra en djupdykning. Skriva ut (som jag ääälskar). Läsa igenom, anteckna. Fundera och lösa alla de problem och konstigheter som finns där. Så underbart att det redan finns ett första utkast till vad som ska bli del två i Vanjaserien. Tjohooo!!!

4 reaktioner till “Ett första utkast – del två

    1. Just nu är det uppföljaren till I skuggan av döden (som är hos förlag för bedömning), alltså andra delen i Vanjaserien (deckare med övernaturliga inslag som handlar om kampen mellan ljuset och mörkret inom och utanför oss själva och att allt inte är vad det ser ut att vara). ☺️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s