Bokmässan 2021

Årets bokmässa var ingen vanlig mässa, varken för mig eller för de andra som var där. dels var det inga montrar, inget myller och inget fullsmockat mässgolv. Däremot var det scenframträdanden, författarmöten och mingel. Och för mig var det första mässan som antagen författare, ett sorts mellanår mellan aspirerande författare och utgiven författare. Några höjdpunkter är definitivt värda att nämnas extra.

Mitt förlag! Jag och Bokfabrikens marknadsföringsansvariga hade bestämt träff på fredagen och hon är verkligen en fantastisk person det lilla jag har sett av henne. Hon är avslappnad, kunnig och ser till att jag är med. Hon är tydlig, social och väldigt lätt att tycka om. Spontan, har massor att göra men känns inte alls stressad utan kommer fram och pratar när hon ser en. Så otroligt glad att jag får jobba med henne.

Jag har också suttit ner och pratat en hel del med min förläggare som också är jättebra att ha att göra med. Jag fick bland annat höra när han beskrev mitt manus för några andra författare och blev väldigt glad över det jag hörde. Vi har pratat om omslaget och vi har pratat om helt andra saker. Det känns helt rätt!

Hela förlaget känns väldigt bra, avslappnat och proffesionellt. Jag känner mig verkligen sedd där och det betyder mycket för mig. Trygg och hemma på ett sätt som jag inte trodde att jag skulle göra och som jag inte ofta gör.

Allt underbart snack! Alla vänner, nya bekanta och ansikten från Instagram som plötsligt blev levande. Det är det här som verkligen gör mässan till vad den är. Att vara på väg från lobbyn till rummet och stanna upp flera gånger för att prata med någon skrivande eller läsande bekant är en känsla som är svårslagen. Att sitta i baren och småsnacka till höger och vänster med både den ena och den andra och att på förlagsmiddagen bli lovad att bli omhändertagen av de andra författarna och introduceras till förlagsvärldens är fantastiskt roligt och inspirerande.

Ja, det går räcka som sammanfattning för det här året tror jag. Tankarna snurrar fortfarande i huvudet och tröttheten har haft ett grepp om mig hela dagen. Imorgon kommer ett poddavsnitt med Bokmässespecial där jag och Anneli pratar mer både om mässan och den ständiga bergochdalbana det skrivande livet är.

Ett är i alla fall säkert och det är att nästa år kommer besöket på Bokmässan att vara ännu mer intensivt, roligt och häftigt och jag längtar redan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s