Tillbaka!

Ojoj, nu var det längesedan jag skrev! Det har hänt så mycket sedan sist och samtidigt är det bästa fortfarande framför mig.

De viktigaste som hänt sedan sist är att jag har träffat förläggaren, skrivit om en del av Nu dör vi och dessutom har jag träffat förlaget på en förlagsmiddag på Stockholms bokhelg. En snabb genomgång av de här tre delarna kommer här:

Jag har träffat förläggaren: ja, så är det ju förstås. Innan midsommar hade jag och Henrik (som han heter) ett digitalt möte där han ställde frågor om hur jag tänkte kring vissa delar i manuset och vad jag tänkte om att ändra vissa delar. Han pratade om huvudkaraktären Camillas bakgrund som skulle kunna ändras på ett sätt som öppnar upp för en serie, om att göra en karaktär till två och att försöka fördjupa de viktigaste karaktärerna lite mer.

Jag har skrivit om en del av Nu dör vi: När jag och förläggaren lagt på gick jag direkt ner till min sambo och diskuterade bakgrunden. Ett rungande ja kom det från honom och jag spann vidare. Hela vägen till en lösning somnat själv tycker är jättespännande! I skrivande stund har jag just skrivit ner en grov idé för en hel serie på sju böcker. Kanske blir det aldrig av, men jag tycker ändå att det är både kul och spännande.

Att fördjupa karaktärerna är inte helt lätt, så det ska bli spännande att se hur jag och redaktören jobbar vidare med det, precis som med att särskilja de två karaktärerna som tidigare var en. För nu är manuset hos redaktören och väntar på att bli läst. Sedan drar arbetet igår på allvar. En hisnande känsla!

Jag träffade förlaget: Stockholms bokhelg ordnades för första gången i år i slutet av augusti. Mitt förlag bjöd in till förlagsmiddag och eftersom jag har bestämt mig för att ta varje tillfälle att njuta och ”vara” i författandet, bestämde jag mig för att åka upp till Stockholm. Vilken härlig helg det blev! Jag passade på att lyssna på några författarframträdanden och träffade flera författarvänner till på köpet. Så roligt att få vara i sammanhanget igen! Och på fredagskvällen var det så förlagsmiddag. Det var så roligt! Jag kände mig så väl omhändertagen och välkomnad av all på förlaget och dessutom fanns det även här flera författare som jag känner via sociala medier och några nya bekantskaper på det. Så roligt! Däremot behöver jag träna på att själv landa i att jag nu är författare och att jag hör hemma här, för det gör jag verkligen.

Vad händer nu? Det är en bra fråga. Just nu skriver jag på uppföljaren, inväntar redaktörens initiativ och låter hjärnan rusa i omgångar. Manus, omslag, uppläsare, nya idéer och så börjar det om. Det är så mycket roligt på gång!

2 reaktioner till “Tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s