Ett oväntat mail

Jag hade tänkt koppla bort manuset under den månad som det är hos lektören. Men vad händer då? Jo, det dimper ner ett högst oväntat mail i inkorgen. Ett mail som gör mig glad.

Hej Stina!
Mitt namn är XX och jag jobbar på XX, ett digitalt förlag som specialiserar på utgivningen av ljud- och e-böcker. Vi har sett att du skriver på ditt manus Nu dör vi. Skulle du kunna skicka synopsis och berätta mer om karaktärerna, om hur boken är skriven och på vilket sätt du tycker att det kan passa ljudformatet? Skicka gärna även manus.
Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!

Det här är alltså ett ljud- och e-boksförlag som har hittat mig via Instagram (antar jag) och är intresserade av att läsa manuset redan innan det ens är klart. Vad vet jag, det kanske är en standardförfrågan (motsatsen till standardrefusering?) men jag fick ingen sådan förfrågan gällande mitt förra manus, så oavsett är det här en väldigt rolig överraskning för mig. Det är klart jag blir glad!

Planen framåt är nu att skriva ihop ett synopsis, fundera på och besvara frågorna de ställt och skicka in detta till förlaget. Efter det fortsätta med redigeringen som planerat utifrån den tidsplan jag sedan innan satt upp och skicka in manuset när/om de återkommer och vill läsa hela.

Oavsett vad som händer framöver, har ett förlag sett mig och visat någon form av intresse för det jag gör. Det är värt att fira!

4 reaktioner till “Ett oväntat mail

  1. Tack!
   Jag har haft lite koll på den här personen ett tag och sett att andra som anlitat hen har debuterat. Hon har också debuterat själv efter att hon läste lektörsutbildningen och hade dessutom flera förlag att välja på. Det skapade förtroende för mig.
   En annan sak att hålla utkik efter är vilka lektörer som anlitas av förlag, det kan vara en bra vägledning.
   Lycka till 🍀🍀🍀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s