Manuset utvecklas

Så är det onekligen, att manuset utvecklas under redigeringen. Och nu när jag är i slutskedet av den här rundan (innan lektören tar vid) är det trots allt lite segt.

Då är det ganska bra att gå tillbaka och titta på vad jag gjort. Sedan jag fick återkoppling från testläsarna i mitten av januari, har jag framför allt jobbat med slutet. Skrivit om stora delar och lagt till ett antal kapitel för att göra det mer trovärdigt. Och det växer, frodas och blir bättre hela tiden.

Att jag jobbat om slutet innebär också att det har hänt en hel del dessförinnan. Inledningen har ändrats något för att bättre hänga ihop med upplösningen, flera andra kapitel har fått meningar och scener omgjorda och tillagda och två kapitel har faktiskt raderats helt.

Och vad är då kvar, kan en undra. Jo, det finns några stycken som behöver fördjupas, där känslan behöver lyftas in ytterligare ett snäpp. Oftast, har jag upptäckt, räcker det med en eller två meningar, så finns det där, det jag vill förmedla. Återstår att se om så är fallet även här.

Hur som helst ska jobbet göras, så nu är det dags för mig att fokusera på manuset och se till att det utvecklas ännu mer.

En reaktion till “Manuset utvecklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s