Vad gemenskap kan göra

Året har inte börjat i den bästa andan. Motivationen var låg och julledigheten hade gärna fått vara längre. När klockan skulle ställas inför första dagen på jobbet, var drömmen kanske starkare än någonsin. Tänk om mitt jobb var att skriva? Skriva mina böcker, hemma eller var jag vill? Tänk om.

Efter ledigheten var jag också tillbaka på sociala medier. Scrollade bland påskrivna avtal, releasefester och bilder på författare och deras förläggare. Eller helt enkelt bilder på böcker. Som är utgivna. Och frågan kom: Vad håller jag på med?

Varför ska jag skriva och redigera, anstränga mig och kämpa, när jag inte ens vet om det blir nåt? För varför skulle det bli det, den här gången? Varför skulle jag vara en av de som lyckas ta mig igenom det där nålsögat? Vad tror jag om mig själv? På riktigt?

Testläsare har kommit in med tankar, pepp och återkoppling på manuset. Jättebra feedback på alla sätt. Jag kunde sitta och diskutera handlingen en hel middag med en av mina vänner. Ändå fanns det där, hela tiden. Tvivlet.

Och på det höll sig orken och lusten långt borta. Jag har ju redan berättat den här historien, jag vet ju vad som händer sen och varför det blev som det blev. Varför ska jag hålla på och ändra, skriva om och engagera mig i det här?

Men, så vände det. Jag säger bara #skrivhänggöteborg

Ett gäng skrivande personer sågs i måndags på Göteborgs litteraturhus och oj vad kul det var att prata skrivande, höra om andras projekt och processer, lyssna till några som läste ur sina texter. Vilken energi jag hade när jag gick därifrån!

Och nu är jag igång. Har kommit igenom mer än halva manuset och visst finns det mycket att göra, men det finns också en riktigt bra grund och framför allt, jag tycker det är roligt, jag har ork och lust. Och det pirrar i magen. Dessutom dyker det upp en bild från herregud.co i flödet, en bild med texten ”Jag vill se vad som händer om jag inte ger upp…”.

Gemenskap, om det så är i verkliga livet eller på Instagram, kan verkligen göra stordåd för motivationen och energin. Tack alla som peppar, delar med er och på alla sätt bidrar till allt det roliga runt omkring skrivandet ❤️❤️❤️

5 reaktioner till “Vad gemenskap kan göra

  1. Åh, den texten på bilden är så bra! Har skrivit ner den i min kalender.
    Så bra att du träffade skrivgänget och fick tillbaka glöden. Det är guld värt att få prata med andra med samma drömmar och mål. Fortsätt och skriv och njut!

    Gillad av 1 person

  2. Anställning, fasta tider, 100%, en vardag utan ork. Aldrig mer för mig. Utmattningen har tvingat mig att ändra. Det är jag glad för. Att hitta ett nytt fast jobb på deltid, som jag trivs med och inte dräneras av, är mitt nya mission.🙂 Under tiden undrar jag vad sjutton jag håller på med. Känner så igen mig. Hade behövt skrivhänget, men en jobbig jobbdag (en av de sista på ordinarie jobbet) tog min energi och det funkade inte. Och så ska det inte vara.
    Jag tror du är på helt rätt väg. Om andra kan och lyckas, varför skulle inte vi?!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s