Den nya berättelsen tar form

Idag har jag haft en ledig dag. Underbart att kunna unna mig det ibland. Jag hade faktisk inte tänkt skriva så mycket, men tror du att jag kunde hålla mig borta? Nix.

Förutom att jag passerat 20.000 ord totalt (jippi!), skrivit mina tusen ord (och mer därtill) kom slutet till mig. Japp, helt plötsligt var det där. Så nu vet jag vart jag är på väg och många av delarna som ska hända framöver.

Det är ganska häftigt att det trillar in idéer och tankar allt eftersom. Hur det nystas upp medan jag skriver. Det finns fortfarande en hel del jag inte vet och det är väl en del av charmen med skrivandet, att inte veta precis allting, tycker i alla fall jag. Och kanske svarar jag inte på allt i första utkastet, men då finns ju alltid redigeringsfasen.

Just nu längtar jag verkligen efter att få skriva resten. För jag vet inte än om det jag tänkt mig håller hela vägen ut. Allt beror på hur jag kommer att skriva det. Men, det pirrar i hela kroppen när jag tänker på boken, på berättelsen och vägen till slutet. Jag vill ju veta vad jag kommer att stöta på!

Hur mycket planerar du innan du skriver?

2 reaktioner till “Den nya berättelsen tar form

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s