Vad händer imorgon?

Jag har, ett kort tag nu, skrivit på en ny idé medan jag väntar på svar från de resterande förlagen. En spänningsroman om hur ett grovt brott kan påverka en familj.

Den här gången har jag inget planerat, i princip. Jag vet öppningsscenen (som kom till mig i en dröm), jag vet känslan jag vill gestalta i första delen, andra delen blir spänning och så ska det hela knytas ihop i slutet. Så nej, ingen större planering att tala om.

Efter att jag inspirerats av författare på både feelgoodfestivalen (Åsa Hellberg) och bokmässan (Kristina Ohlsson och Camilla Steen), skriver jag tusen ord per dag, måndag till fredag. De skriver två tusen, men jag vill inte pressa för mycket. Och för mig funkar det här jättebra!

Nu har jag kommit 16000 ord in i manuset och vet ni, jag fullkomligt älskar det här sättet att skriva! Varje dag får jag reda på nya saker om mina karaktärer och hur det eventuellt kan hänga ihop. Jag har förstått att det finns en koppling mellan två stycken, en viktig sådan men än så länge vet jag inte vad den är. Jag har en del tankar om vad som ska hända, men jag vet fortfarande inte varför det här brottet har begåtts eller vem som har gjort det. Även här finner jag lugn i att Camilla Steen inte visste hur hennes bok ”Staden” skulle sluta förrän hon skrev just slutet. Och därför tror jag också, nej jag är övertygad om, att det kommer att falla på plats förr eller senare.

Idag kunde jag inte sluta vid tusen ord, så det blev 1600 istället. Och jag ser redan fram emot imorgon. För imorgon ska min huvudkaraktär (som av en händelse också heter Camilla) öppna en låda. En viktig låda. Och det ska bli såå spännande att se vad som finns inuti den!

2 reaktioner till “Vad händer imorgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s