Bokmässan 2019

Vilken mässa det blev! Så många härliga samtal, möten och seminarier det varit. Ska försöka samla ihop höjdpunkterna, vilket inte alltid är så lätt.

Läckberg – Crimetime inleddes med Camilla Läckberg på scen och jag vill höra mer. Hon fångade mig direkt och jag vill bara suga åt mig allt hon berättar om skrivandet. Dessutom lyckades jag hamna först i kön till signeringen, få en kort pratstund och selfie med mästaren själv. Var jag cool? Nej, skakade som ett asplöv men efter det kunde inget gå fel.

Förläggaren – Jag hade bestämt mig för att inte ligga på och prata med den där förläggaren som jag haft kontakt med tidigare. Jag har inget nytt att komma med och vad skulle jag säga då? Sen ändrade jag mig och tänkte istället att jag måste ta mod till mig. På lördag seneftermiddag fick jag chansen, gick fram och presenterade mig (neg jag kanske lite till och med?). ”Ja, just det. Jag har ju läst ditt manus flera gånger. Du skriver ju skitbra!” Var jag cool? Nej, men behöver jag säga att jag gick lite på rosa moln efter det.

Supernatural crime – japp! Så heter tydligen genren jag skriver i. Var på två seminarier/samtal som handlade om detta och sög åt mig allt som sades. Kommer definitivt titta på det som finns på UR många, många gånger. Blev så glad över att det finns ord för genren – så nu vet ni (och jag) att Vanjaserien är supernatural crime, eller övernaturlig krim.

Gemenskapen – jag har sagt det förr och jag kommer säga det igen. Det är så fantastiskt att få träffa alla gamla och nya vänner i den skrivande världen. Trots att jag ju bor i Göteborg, packade jag väskan och bodde över i lägenheten Anneli bokat heela helgen. Och det är jag så glad över. Det har inte varit tyst en vaken sekund och vi har skrattat, pratat om allvarliga ämnen och haft en fantastisk helg tillsammans. Att dessutom gå på skrivhäng Göteborg på fredagen, middag med ett par underbara tjejer på lördagen och vid flera olika tillfällen under mässan fått frågan ”är det Stina?” för att sedan upptäcka att där står ju en av mina härliga vänner från sociala medier, det är nästan svårt att beskriva. Blir så glad när jag träffar er, när ni berättar att jag inspirerar er och över att höra om era framgångar. Att dessutom få möta alla författare, alltid lika vänliga och trevliga, det är bara så kul och energigivande. Känslan att det är här jag hör hemma blir bara starkare och starkare.

Ledig måndag – det var ett bra beslut att ta en ledig dag. Att ge mig själv möjligheten att suga på karamellen, njuta av allt som hänt under mässan. Vila i att jag tror på mig själv, på mitt skrivande. På min dröm. Att faktiskt ta in att jag ”skriver ju skitbra”.

2 reaktioner till “Bokmässan 2019

  1. Vad roligt att läsa om din bokmässa! Speciellt att en förläggare säger: ”Du skriver ju skitbra!” Du får göra en tavla av orden och sätta på väggen.
    Ingen förläggare har sagt det till mig, men jag har några ord jag har sparat som en författare sagt och det är guld värt att erinra sig dem när det går tungt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s