Tvåan kommer så småningom

Det har varit lite trögt att komma igång med bok två igen. Det finns ju ett utkast över storyn i grova, grova drag och jag började gå igenom det i… vintras? Tidig vår någon gång, tror jag.

Jag har funderat lite över vad som gör att det tar emot. Jag gillar även den här deckargåtan, den har något bra och riktigt spännande över sig. Så det är inte det, inte alls faktiskt. Så vad är det då som skaver? Igår kom jag på det. Det är att jag vet att det är så sjuuukt mycket jobb kvar. Så otroligt mycket och det tar emot. Det kommer inte att vara en helt sammanhållen och dramaturgiskt ”välordnad” berättelse än på länge. Dessutom har den ju vilat ett bra tag och jag har tappat greppet lite om karaktärerna, måste jobba för att hitta dem igen.

Men så igår satte jag mig, lite motvilligt måste jag nog erkänna, med manuset på kvällen. Ett kapitel till måste jag i alla fall gå igenom annars kommer jag ju aldrig framåt. Och då hände det något, det lättade lite. Jag la till scener, flyttade om, bestämde mig för att ändra en karaktärs personlighet. Och det känns så kul igen!

Så nu är det skrivstreak juli som gäller. Tvåan, här kommer jag!

2 reaktioner till “Tvåan kommer så småningom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s