Författare för en helg

Jag sitter på Espresso House på stationen i Norrköping, väntar på att bussen ska gå om en dryg timme. Och jag tänker tillbaka på helgen som varit, på The Book Lounge.

Tanken som letar sig fram gång på gång är att jag lekt författare en hel helg. Jag har verkligen gjort (nästan) allt det där en ”riktig” författare gör. Jag har varit på mysmiddag på fredagen, pratat skrivande, publicering och livet som skrivande person med nya och gamla bekantskaper. Vi var fem pers (varav jag är den enda som inte gett ut en bok, än) som på olika sätt haft kontakt via sociala medier. Jag kände dem alla men hade bara träffat en. Så underbart sociala medier är på det sättet. Jag har skrivit det förut, men vilket nätverkande, vilken gemenskap det finns där, i alla fall i skrivandets värld.

På lördagen var det dags för eventet. Jag var där hela dagen, lyssnade på föreläsningar, pratade med utställarna och köpte böcker. Det enda som fattades var att jag själv skulle varit på scen och med ett eget bord, men min bok. Även här knöts nya kontakter och bekantskaper över boksamtal och swishande fram och tillbaka pga att tjänsten låg nere.

På kvällen var det branschmiddag med trolleri. Härlig blandning vid bordet med mig själv som aspirerande författare, en egenutgivare, en utgiven via hybridförlag, en via traditionellt förlag och dessutom en lektör och en grafisk formgivare som gör bokomslag. Fantastiska människor med olika erfarenheter.

Och så idag testade jag på det här med att fotograferas. Vi åkte ut till en sjö i närheten och hade en liten fotosession. Och vet ni, det var så himla roligt!! Jag kan definitivt tänka mig att göra det här igen.

Nu när jag sitter här med min kaffe och lunch, funderar jag på de här tankarna om att jag lekt författare, att jag tränat inför vad som en dag kanske komma skall. Och vet ni vad? Visst har jag tränat, satt mig i situationen för att jag vill se vem jag är i sammanhanget, hur jag agerar, hur jag vill agera. Jag har aktivt valt att omge mig med skrivande personer, i ett skrivande sammanhang för det är den jag vill vara, den jag är. Vet ni vad det kallas? Målmedvetenhet. Jag har inte lekt, jag har varit den där författaren. Jag är författaren. Det är det här jag ska göra, så är det bara. På ett eller annat sätt kommer det att bli verklighet, det bara är så. För när det känns så här i kroppen, då är det bara rätt.

2 reaktioner till “Författare för en helg

  1. Har du bestämt dig för att det kommer bli verklighet, så KOMMER det bli verklighet, så du är på helt rätt väg. Det är du som är författare, så det är du som bestämmer! Ja, jag vet att det inte alltid känns så, det känns som att det är förlagen som bestämmer, men den drivande är naturligtvis du. Du som skriver, skickar in, ändrar om, står ut med refuseringar…och som framför allt har bestämt dig! Det fina i kråksången, eller den alternativa kråksången;) är att idag är det ganska enkelt att ge ut själv, eller bli antagen av hybridförlag, om inte den traditionella vägen skulle funka. Men du har kommit otroligt långt där, så bara fortsätt. Jag tycker din serie om Vanja låter intressant och skulle gärna läsa den i bokform!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s