Hybris

Tvivel och hybris, det är skrivandets (ja heja arbetslivets och kanske livets) ständiga bergochdalbana. Idag har jag hybris.

Efter några dagar då huvudet inte varit med riktigt på grund av magsjuka eller något ditåt, har jag återupptagit genomläsningen av I skuggan av döden. Visst har jag ändrat lite, hittat små saker som jag behöver lägga in längre fram, men på det hela taget är det jättebra, faktiskt.

Jag har kommit halvvägs och alltså (bland annat) presenterat och fördjupat mina karaktärer, intrigen och konflikterna. Och det har jag verkligen lyckats med. Är så himla glad att jag fick tips från Förläggaren om hur jag skulle förändra utifrån dramaturgin, för det här blir, som sagt, jättebra.

Så tycker jag i alla fall nu. Återstår att se om känslan finns kvar när jag läst resten… och när det väl börjar trilla in refuseringar från förlagen. Men, det är ingen idé att tänka på det nu. För i det här hybrisläget finns det ju inte ett förlag som skulle refusera den här pärlan!

2 reaktioner till “Hybris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s