Hur många gånger är en färdig?

NU är jag nästan klar. Det har jag sagt i ett år snart, tror jag. Nu kan det inte hända så mycket mer.

Ojojoj, vad fel jag haft! När jag jämför mitt manus idag med hur det var för ett år sedan så är det stoooor skillnad. Verkligen! Grunden finns där, karaktärerna och språket. Men det har utvecklats på, jag vill ändå säga, alla plan. Storyn är väl det som förändrats mest och jag tror jag är inne på fjärde eller femte versionen sv slutet.

Tur att jag har stått ut, jobbat på och kämpat vidare. Lyssnat. Annars hade berättelsen om Vanja aldrig blivit så här bra. Aldrig.

Och nu är jag snart klar, igen. Den här gången så pass färdig att jag ska skicka ut den till fler förlag. Det ”gamla” förlaget kommer att få manuset om bara ett par dagar medan jag filar på följebrevet som ju ska skickas med till de andra.

Sedan återstår mer väntan. Och vad som än händer, tror jag att det kommer bli fler versioner av I skuggan sv döden innan ni kommer att se den som färdig bok. För det vet jag i alla fall, på ett eller annat sätt kommer den finnas.

3 reaktioner till “Hur många gånger är en färdig?

  1. Jag är i princip på samma plats som dig just nu i mitt skrivliv, och vill tacka för att du delar med dig. Denna oändliga väntan och uppdateringen av mailkontot är det inte många som förstår på samma sätt som vi som väntar på svar från förläggare och agenter. Kram till dig och lycka till vidare! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s