Årets läsning

En viktig del i mitt skrivande är läsning. Båda av mitt eget manus och av andra böcker. Jag har läst, eller åtminstone påbörjat, drygt 40 böcker.

Något jag börjat med i år, ja kanske till och med i höst, är att lägga ifrån mig böcker som inte ger mig något när jag kommit halvvägs. Jag tycker fortfarande att de inspirerar utifrån att jag får fundera på varför de inte fångat mitt intresse. Men jag är ändå inte beredd att lägga mer tid än så på något som inte lyckas fånga in mig.

Tre böcker som verkligen lyckats är Husdjuret, Stanna hos mig och Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt. Alla har de något som tilltalat mig, ett starkt budskap, en kittlande historia, ett för mig annorlunda liv och/eller har de tryckt på rätt känslomässiga knappar och öppnat tårkanalerna till max.

Jag har läst många bra böcker. Många, många, många och alla har gett mig insikter på olika sätt. Pch jag är än mer övertygad om att jag ska fortsätta skriva på mitt sätt, ge min ton röst och bara låta orden strömma ut från hjärtat eller var de nu kommer ifrån. För det är nog det jag tycker mig se, hur det genuina språket och det egna sättet att berätta präglar de böcker jag tyckt allra bäst om.

Det ska bli så himla spännande att de vilka böcker som kommer fånga mitt intresse 2019. Vilka kommer jag läsa? Vilka kommer jag inte klara av att läsa hela vägen och framför allt varför? Och vilka kommer att få full pott när jag summerar nästa års läsning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s