Mitt 2018

Så var det då dags att sammanfatta och reflektera över året som varit. Och jag måste säga att det varit ett helt fantastiskt år. Jag tänker dela med mig av några av höjdpunkterna, men det har inte varit helt lätt att välja.

Våren:

  • Jag började året med att få återkoppling från de första testläsarna av I skuggan av döden. Det ledde bland annat till att jag senare bestämde mig för att det ska bli en serie om Vanja. ”Det handlar om hjärnan” sa en av de som läste. Det slog an något hos mig som jag måste undersöka vidare och det har jag gjort. Tack Sara!
  • Efter en ombearbetning skickade jag till fler testläsare, den här gången till människor jag aldrig träffat. Den ena gav väldigt bra konstruktiv kritik och det hela ledde till en stor ombearbetning och en prolog som sätter tonen och direkt visar vad läsaren kan förvänta sig av resten av boken. Tack Aline! Den andra testläsaren sa att det här är bra, skicka in den direkt, kanske till just den här Förläggaren. I slutändan blev han en mellanhand, vilket jag tror varit mycket värt. Tack!

Sommaren:

  • Lektörens utlåtande. Det var så spännande att få en professionell persons åsikter och tankar om min text. Och det blev så bra! Slutet gjordes om och blev bättre, Vanja filades på och jag fick verkligen gå på djupet på henne ännu mer, vilket behövdes. Och jag fick mycket pepp, mycket positiva ord och hejarop. Men framför allt, manuset lyfte än en gång. Tack Linda!
  • Jag kastade mig ut i det okända och skickade manuset till agenturer. Det resulterade i min första refusering. En standard som kändes helt okej. Jag blev inte förtvivlad och deppade ihop totalt. Jag hade fortfarande tillförsikt till min text och berättelsen om Vanja och de andra.
  • På ett hotell rum på Legoland fick jag kontakt med Förläggaren. Hen ville läsa den nya versionen! Lyckan var total.

Hösten:

  • Återkopplingen från Förläggaren. Jag lever fortfarande på de ord hen skickade med: Du skriver jättebra och du har en egen ton som jag gillar. (…) Jag läser gärna en bearbetad version!
  • Bokmässan! Så fantastiskt det var! Och vilken energi det gav. Det bästa som hände var att träffa Förläggaren. Hen kände igen mig och sa att hen ser fram emot att läsa. Det var så stort måste jag säga och det känns fortfarande overkligt. En annan del med mässan som var det bästa som hände,  var att träffa så många härliga personer från Instagram, bland annat min testläsare Aline. Dessutom träffade jag min ”skrivhustru”. Det sa bara klick, vi ska hänga ihop. Och det verkar vara ömsesidigt. Jag är så glad att jag träffat dig Annelie!
  • Den fortsatta kontakten med Förläggare som gett mitt manus en ny skjuts och hjälpt det lyfta ytterligare nivåer, dit jag aldrig lyckats få det på egen hand. Just nu läser en av hens kollegor och hen vill också läsa nästa version. Det är helt fantastiskt att jag kommit så här långt. Jag är så tacksam, glad och stolt över vad jag åstadkommit.

Kort sagt har jag haft ett helt fantastiskt år 2018. Självklart har det funnits tvivel, brist på ork och energilösa dagar, veckor och kanske månader. Men framför allt har jag haft kul, och jag har kommit så långt under det här året. Nu ser jag fram emot vad 2019 bär med sig och det är med stor förväntan jag tar klivet in i det nya året.

Tack kära vänner för att ni finns och stöttar, hejar och peppar. Utan er vore det inte samma sak.

Gott Nytt År!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s