Milstolpe lagom till jul

Tidigare i veckan nådde jag en milstolpe som jag inte trodde att jag skulle nå. Manuset passerade 500.000 tecken! Tjoho!

Varför är då det en milstolpe? Första manuset jag skrev, eller ja, första utkastet, var på ungefär 350.000 tecken. Jag hade fått för mig att det var ett minimum och var ganska nöjd med det. Vid den tiden funderade jag mycket på hur lång en bok skulle vara ”egentligen”. Det var då jag hittade till Sofie Sarenbrants hemsida och där läste jag att hennes böcker är runt 500.000 tecken. Sedan har jag stött på det på lite olika ställen.

För mig har det känts lite ouppnåligt. 500.000 tecken. Det är mycket. Hur skulle jag kunna komma upp i den mängden? Och hur är det möjligt att fylla alla de tecknen med mening? Och nu är jag där. Nu har jag till och med passerat det. Och alla tecken har en mening.

Nu har jag skickat manuset till ett par testläsare igen, för att se vad de säger. Och dessutom har jag skrivit ut manuset, så att jag själv ska läsa det som nu är I skuggan av döden och det ska bli väldigt spännande att se vad jag tycker.

Så god jul alla fina och hoppas ni får många spännande, bra och härliga böcker av tomten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s