Skrivhelg

Den här helgen spenderar jag i min svärmors lägenhet i Halmstad medan hon är hemma hos oss och myser med sina barnbarn. Det enda jag ska göra här, är att skriva, skriva, skriva!

Inför helgen har jag gjort en hel del grovjobb med manuset. Jag har tagit bort en bikaraktär, ändrat totalt på den absolut viktigaste händelsen i hela boken, flyttat runt scener utifrån den dramaturgiska kurvan, skrivit om, tonat ner och lagt till. Allt utifrån Förläggarens medskick.

Planen med helgen är att läsa igenom allt, från början till slut, så att det hänger ihop ordentligt. Jag hade bestämt för att läsa 100 sidor idag, men när jag väl kom dit gick det bara inte att sluta! Jag var helt enkelt tvungen att läsa några kapitel till, innan jag kunde stoppa mig själv. Så himla roligt!

Och, jag måste säga det, den där Förläggaren vet vad hen snackar om. Här tänkte jag egentligen att jag skulle berätta vad jag kände när jag läste nyss, men se det gick inte alls. Det lät bara konstigt att skriva det om sin egen text. Men, jag kan säga så mycket som att det blir så himla mycket bättre! Och det känns såå roligt!

Ett tips som jag skulle vilja skicka med alla därute. Använd er av dramaturgin. På riktigt. Är det något litet som skaver, som du kanske bara snuddar vid i tanken, fånga upp det. Det är det helt klart värt.

Jag hoppas att jag ska hinna igenom hela manuset i helgen, så jag kan låta det ligga en vecka innan jag läser det en gång till. Sedan är min förhoppning att jag ska kunna skicka in det igen innan oktober är slut. Håll tummarna för att det blir så.

Trevlig helg till er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s