Ett steg närmare?

Nu har jag äntligen fått återkoppling från förläggaren. Hen skriver:

Hej!

Nu har jag läst ditt manus! Stort tack för att jag fick läsa.

Du skriver jättebra och du har en egen ton som jag gillar. Det är en intressant story med polisen som får hjälp av en synsk kvinna. För Förlagets räkning är manuset tyvärr inte redo för antagning än, och jag skulle vilja ge dig några saker att bära med dig vid en bearbetning:

Här får jag jättevärdefulla tips och konkreta förslag på hur berättelsen kan bli bättre. Jag väljer just nu att inte dela med mig av dem i detalj då de avslöjar lite för mycket om själva manuset. Med det sagt tycker jag att det främst handlar om dramaturgi och mitt sätt att lösa brottet på som behöver ändras. Kan tyckas vara stora saker, vilket det verkligen är, men det är saker jag ändå kan förstå och hålla med om. Hen tycker också att jag behöver tona ner en karaktär och lita på att jag kan gestalta, för det tycker hen att jag kan. Vidare handlar det om att ändra tvisterna så det handlar om deckargåtan mer än personerna, vilket ligger helt i linje med det beslut jag fattade efter lektörsutlåtandet. Tydligen nådde jag inte ändå fram den gången, men nu kanske… Mycket värdefulla tips, verkligen! Detta kan jag göra något med och jag har redan sett hur jag tror att jag ska göra istället. Till exempel försvinner en bikaraktär direkt. Återstår att se hur jag får ihop det.

Mailet avslutas med:

Hoppas att du känner att dessa tankar kan vara till någon hjälp. Lycka till med bearbetningen och med ditt fortsatta skrivande. Jag läser gärna en bearbetad version!

Trevlig helg!

Det finns så mycket i det här svaret som gör mig glad! Att hen vill läsa igen, att hen tycker jag skriver bra och nästan det som är störst av allt (just nu i alla fall) är att hen tycker att jag har en egen ton som hen gillar. Det är riktigt stort!

Så nu är det bara att jobba vidare! Helgen är räddad!

6 reaktioner till “Ett steg närmare?

  1. Heja på!! Vad härligt med konstruktiv feedback OCH att personen vill lösa en bearbetad version! Jag har fått feedback i några refuseringar men ingen har någonsin sagt att de vill att jag ska återkomma, förutom ett hybridförlag 🙂

    Tycker det låter så spännande med Vanjaserien. Har du lagt ut något smakprovsutdrag på bloggen?:)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s