Denna väntan…

Jag vet att jag egentligen inte har väntat länge. Att när ett manus skickas till förlag kan det ta upp till 6 månader, ibland år för att få ett svar. Ändå gör jag just det, väntar och väntar.

För fyra veckor sedan (idag) skickade jag mitt manus till Förläggaren. Hen skrev att återkoppling skulle ske om dryga tre veckor. Det är nu, faktiskt. Och jag är förberedd. Uppdaterar inkorgen var femte minut. Har lagt in hens telefonnummer i kontakterna i mobilen så jag ska kunna rusa ut från eventuella möten om samtalet kommer. Men framför allt är det inkorgen som har mitt fokus. Det är där jag tänker att det kommer landa. För det gör väl det?

Nu vet jag att Förläggaren har haft fullt upp med andra saker och jag tycker, egentligen, inte att det är konstigt om/att svaret dröjer. Ändå är det ju det där med tid. Har jag fått en tid hänger jag upp mig på den. Det vet ni som läst inlägget där jag väntade på lektörsutlåtandet om inte annat. Och det utlåtandet var ju så himla bra, givande och peppande. Är det ett gott tecken då kanske? Goda erfarenheter av väntan i alla fall…

Hur som helst så borde ett svar komma nu. När som helst. Men, vad betyder det att hen inte har hört av sig? Är det positivt? Eller negativt? Ständigt dessa spekulationer som jag försöker, verkligen försöker, att inte gå upp i, men som ändå smyger sig på. Kanske tycker hen att det är tillräckligt bra för att lyfta i manusgruppen/med kollegor eller annat? (Hur går det till egentligen?) Eller så har hen helt tappat intresset i början och nu ligger manuset bortglömt i en mapp på datorn? Eller pågår en övertalningskampanj, att Förläggaren tycker att det här manuset måste de verkligen ge ut, men någon annan måste övertalas först. Kanske vill den här andra personen också läsa innan besked lämnas? Eller, så har hen helt enkelt inte haft tid och det är fortfarande oläst, ligger och väntar på att sätta tänderna i hen som naturligtvis kommer läsa det i helgen och sedan ringa det första hen gör på måndag? Dessa ständiga spekulatoiner…

Och samtidigt har jag ingen aning. Jag får helt enkelt fortsätta stirra på telefonen och uppdatera inkorgen, gång på gång på gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s