Ny vecka, nya tag?

Nu har manuset, ja alla manus, legat i vila i allt för många dagar. Nu måste det bli dags att ta upp dem igen.

Vardagen har golvat mig. Rutiner, ganska nytt jobb, förkylning och helt enkelt det vanliga med hämtningar, lämningar, vad ska vi äta, när är det läggdags med mera med mera. Men nu är det min tur.

Idag hinner jag inte. Bra början, eller hur? Men idag är middag med gamla kollegor som gäller. En av dem har gift sig, så det måste såklart firas! Men imorgon. Då är det min tur. Det gäller bara att planera läggningen, så jag kan skriva. Just nu somnar min lilla tätt, tätt intill. Och det är såå mysigt. Men det funkar inte om jag ska skriva… eller? Kanske kan jag ta med datorn och skriva lite när hon har somnat? Ja, så får det nog bli. Jag måste komma igång!

Och då är ju frågan… ska jag fortsätta skriva på den nya, på uppföljaren? Eller ska jag ta upp bok nummer ett och redigera en omgång där? För jag vet att jag har mer att göra. Har funderat över en scen i slutet som jag ska flytta, färgen på Vanjas ögon och hår ska ändras… Något mer? Jag vet inte. Det var jättelänge sedan jag läste igenom det känns det som (en hel månad sedan!!) så det kanske är dags nu… eller? Dessa beslut.. Vad är jag mest sugen på?

Egentligen tror jag att jag ska skriva klart första utkastet av uppföljaren innan jag redigerar I skuggan av döden. Men, vad betyder första utkastet den här gången? Och hur ”färdigt” ska det vara? Förhoppningsvis mer färdigt den här gången än när jag skrev den första. Herregud vad det har hänt grejer med I skuggan av döden, sedan jag skrev det första utkastet. Och det är ju så roligt! Jag har lärt mig massor, och det hoppas jag att jag kan ta med mig in i manus nummer två. Men, det återstår att se. Kanske blir det uppföljaren…

Oavsett, det är dags att ta upp skrivandet igen, väcka mig själv ur dvalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s