Herregud, vad har jag gjort?

Nu har jag jobbat igenom det där manuset gång på gång på gång. Och nu tyckte jag det var dags, på riktigt. Så, ja, nu på morgonen tog jag mod till mig och kastade ut det i verkligheten. Manuset är skickat till fem agenturer!

Sitter nu ute i solen med morgonkaffet. Funderar på om de kommer ge någon respons. Vad kommer de säga? Och först nu slår det mig att jag kan få mitt allra första refuseringsbrev. Nu blir jag nervös. Tur att jag inte tänkte på det innan jag tryckte på knappen.

Nu får ni önska mig lycka till där ute i den hårda verkligheten.

12 reaktioner till “Herregud, vad har jag gjort?

  1. Tack 🙏🏻 Jag vill gå igenom manuset en gång till innan jag skickar till förlag. Samtidigt har jag hört att det kan vara svårare att få en agent om förlagen har refuserat. Men, har jag ”tur” får jag en positiv refus som jag kan använda i ytterligare en redigeringsrunda.

   Gilla

   1. Hej! Ja, så måste man nog göra, skicka till agent före man skickar till förlag. Jag tänkte mest på detta med om man ska skicka till agent över huvud taget. Funderar för egen del alltså. Det jag kommit fram till är att jag tror att agent framför allt är bra om man tror att boken kan passa på en utlandsmarknad så småningom, och utöver det kanske lite beroende på genre, om den har en bredare eller smalare målgrupp. Det är onekligen en bra poäng du har om att en agentrunda kan ge ytterligare användbar input i vidare redigering! Det ska jag grunna på!

    Gilla

   2. Jag är inte heller helt säker på om man ska skicka till agent eller inte, men jag tänkte ändå chansa ☺️ Och om de är intresserade tänker jag att det är jätteskönt att ha dem med sig i sökandet efter förlag 👍🏻 Ju fler som kan hjälpa manuset att bli så bra det bara går, desto bättre 😊

    Gillad av 1 person

 1. Vad glad jag blir över att ha hittat din skrivblogg! Känner igen mig i så mycket av det du skriver. Vad spännande det låter med att skicka till agenturer. Hur hittade du dessa? 🙂 Själv har jag skickat direkt till förlag. Lycka till!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s