Vila

En viktig del i skrivandet, tycker jag, är att låta manuset vila. Då märker jag själv om jag går och funderar på detaljer, meningar som skaver eller helheten som behöver ses över. Jag blir också förvånad (och oftast glad) när jag går tillbaka och läser igenom det igen. ”Har jag skrivit det här?”.

Nu har jag bearbetat igenom manuset ganska rejält efter lektörsutlåtandet. Har kommit en av mina huvudpersoner, Vanja, mycket närmare och skalat bort det som tog onödig plats. Har också förtydligat en av de andra perspektivpersonerna, strukturerat om inledningen och förlängt slutet.

Så, nu behöver jag vila. I ett par veckor skulle jag tro, innan jag tar upp det igen och tar mig igenom sista rundorna. Kanske, kanske tjuvstartat jag lite med att skicka till agenturer. Kanske.

Men just nu, semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s