Idag ska lektörsutlåtandet komma!!

Direkt på morgonen, eller halv nio i alla fall, sitter jag redo framför datorn. Idag händer det! Utlåtandet kommer. Något i mailen redan? Eller i Skräpkorgen? Nix, men det kommer säkert, ingen fara på taket.

Klockan är elva och jag har redan kollat mailen vid ungefär hundra tillfällen. Hur många gånger kan man uppdatera sin inkorg på en enda dag? Just nu känns det verkligen att den som väntar på något gott ALLTID väntar för länge! (Är det ens något gott jag väntar på?) Jag vill att det ska komma nu, nu, nu! Det riktigt kliar i fingrarna bara av tanken på att gå igenom det. När? När?

Uppdaterar igen. Nej, det har inte kommit än.

Vad kommer det stå? Vad har hon hittat som jag behöver förstärka, ändra, stryka, flytta på, lägga till, tänka om kring? Jag vill veta nu!Tänk om det inte kommer idag? Tänk om hon har råkat ut för en miss i planeringen? Eller gör hon som min sambo skojade om, skickar 23:59 ikväll?

Uppdaterar. Nej.

Nu är klockan snart två och fortfarande ingenting. Jag vet inte hur många gånger jag uppdaterat, men det kommer verkligen inget alls. Nu har jag nästan gett upp. Det kommer nog inte förrän tidigaste 16.30, när arbetsdagen börjar gå mot sitt slut. Under tiden jobbar jag på och tänker. Massor. Och det leder alltid till något bra, eller ja, det visar sig, men det leder i alla fall framåt. Jag kom på att det finns ytterligare en händelse i Vanjas liv som jag måste beskriva för mig själv, en otroligt viktig händelse som måste vara med i varje bok på något sätt. Hur jag ska skriva detta, vad som behöver vara med och hur det ska gå till, det är sånt jag funderar på för att hålla min hjärna sysselsatt med annat. När jag får idéer så där, som jag vill göra något med brukar jag maila mig själv för att komma ihåg det. Oftast räcker det med att jag skrivit ner det, så kommer jag ihåg det, men då vet jag också att det finns någonstans.

Uppdaterar igen… Ett nytt mail! Nej, det var ju det från mig själv. Suck.

Snart fyra och fortfarande ingenting. Herregud, jag är verkligen dålig på det här med att vänta! Hur ska det gå när jag skickar till förlag? Jag kommer ju gå under!

Halvsex- ingenting.

Snart sju- ingenting

Kvart i åtta – nu orkar jag inte vänta längre. Tror inte det kommer idag trots överenskommet datum om den 19:e. Skickar ett mail och frågar när idag jag kan förväntas få utlåtandet.

Halv nio: Har precis fått svar att det kommer idag! Nu lägger jag ner och öppnar upp utlåtandet det första jag gör imorgon!

Ojojoj vilket hysteriskt inlägg detta blev 😂 Men, det bjuder jag på.

Nu är det snart dags att sova, så god natt!!

2 reaktioner till “Idag ska lektörsutlåtandet komma!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s