Vanjaserien

Jag har sedan ett tag tillbaka bestämt mig för att I skuggan av döden är första delen av en serie – Vanjaserien. Därför har jag funderat en hel del på vad serien ska leda fram till och vad som då blir viktiga ingredienser att ha med.

Jag har till exempel påbörjat en av de gratiskurser som Ann Ljungberg så generöst gett bort nu under sommaren. Självklart valde jag då ”Skriv en serie”.

I fredags kom en av de avgörande detaljerna till mig. En viktig person som kommer att prägla alla delar i serien. Jag är så glad att den kom just nu, innan manuset till ettan är klar. Nu hinner jag gå igenom hela manuset igen och skriva om de bitar som behövs.

Samtidigt har det blivit lättare att skriva ett kort synopsis till hela serien. För mig har det varit nödvändigt att veta hur serien ska sluta för att det ska finnas en röd tråd och nu finns både den och flera andra viktiga detaljer planerade.

Sju delar hoppas jag kunna skriva och det ska bli så roligt att få lära känna Vanja och de andra som kommer att dyka upp under seriens gång, under de kommande åren!

6 reaktioner till “Vanjaserien

 1. Har du funderat på att ge själva serien en titel? För jag antar att ”Serien om Vanja” inte är en titel utan mer en beskrivning.

  Gilla

  1. Jag såg nu att du ändrat till ”Vanjaserien”. Men frågan kvarstår. Alltså om du övervägt att ha en titel på serien som kanske rent av står skriven på böckernas framsida. 🙂

   Gilla

   1. Hej Jesper!
    Ja, det är en bra fråga ☺️ Just nu säger jag bara Vanjaserien och tänker att det är namnet på serien och det som kommer att stå på framsidan. Det är Vanja som är den röda trädan genom serien och hennes resa läsaren får följa.
    Funderade väldigt kort på Leksandsserien, men eftersom den utspelar sig på andra ställen (olika i varje bok) tycker jag Vanja är bättre. Däremot är jag inne på att serien ska få sin egen ”logotyp” i form av en kurbits som ska finnas på varje bok och på så sätt visa dalakopplingen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s