Förberedelser

Nu är det mindre än en vecka kvar innan jag får lektörsutlåtandet. Det ska bli så spännande, men också nervöst och lite läskigt.

Hur ska jag förbereda mig inför feedbacken? Jag har faktiskt tänkt ute lite av en strategi:

– Jag har bett att få utlåtandet på torsdagen. På så sätt kan jag totta igenom det på kvällen för att sedan fundera på vad jag fått till mig under fredagen och lördagen, prata med sambon och liknande.

– Jag försöker tänka att det är okej att bli chockad, irriterad och kanske besviken först. Jag är inställd på (och hoppas också på) att det är utvecklingsorienterat, vilket betyder att alla mina svagheter som författare kommer att lysas upp och kastas mot mig. Låt det vara så en stund, det betyder inte att allt är totalt kasst.

– Hitta det där rådet som jag håller med om. ”Ja, här är det verkligen något som brustit! Så bra att jag får till mig det.” Fokusera på det först och hitta en lösning på det problemet. Gå sedan igenom utlåtandet igen och då är jag säker på att jag hittar fler delar som jag känner igen och kan ta till mig.

– Bestäm på vilket sätt jag vill hantera vart och ett av utvecklingsområdena. Gör en plan, typ. Det är inte nödvändigt att hålla mig till planen, men jag vet att det underlättar för mig.

– Från lördagkväll och framåt har jag en vecka framåt som bara är avsatt till skrivande. Sambon tar med sig barnen söderut, till svärmor, så att jag ska kunna fokusera på det här.

– Lyssna på mig själv. Glöm aldrig att berättelsen är min och det måste kännas rätt för mig.

Hur brukar du förbereda dig? Var det en chock första gången du fick tillbaka manuset från lektör eller hur var det för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s