Ett steg i taget – räkna, räkna, räkna

Jag tror att många gör olika, eller rättare sagt, jag är säker på att alla gör olika. Vissa ska göra ett visst antal tecken per dag, andra ska sitta en viss tid framför datorn. Just nu, i den här delen när jag ”målar ut”, försöker jag gå igenom ett kapitel per dag. Det är rätt lagom för mig. Vissa dagar blir det längre kapitel och andra kortare, men jag kommer hela tiden framåt och kan vara nöjd med det.

Och under tiden tycker jag om, eller är nästan lite besatt av, att räkna ord. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker det är så roligt att se när det trillar in några hundra, eller i allra bästa fall några tusen, ord under kapitlets gång.

Mitt första manus, I skuggan av döden, var ”bara” på 45000 ord när jag skrivit det allra första ”rå-rå-manuset”. Just nu ligger det på ca 83-84000 ord. Bok nummer två är i skrivande stund på cirka 11200 ord. Jag känner mig inte så orolig över att det skulle bli för kort. Jag vet att det kommer att hända mycket i nästa fas, redigeringen. Och skulle jag tycka att det låter lite, är det bara att växla över till antal tecken och vips rasslar det in ungefär 63000 tecken (inkl mellanslag). Det känns gott för en sådan som jag. Och än är det ju inte klart. Två perspektiv och en genomskrivning väntar innan jag har ett första utkast, på riktigt. Ska bli spännande att se vad det landar på efter första genomgången. (Du ser! Besatt!)

Räknar du ord? Och hur mycket försöker du skriva per dag/vecka/månad i den fas du befinner dig i?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s