Lektör

Nu är manuset hos lektören! Så spännande men så klart också nervöst. Än så länge har jag tyckt att det varit väldigt givande att få ta del av feedback från testläsare och av nära och kära. Visst är en av mina första känslor att de inte förstått, eller att de har fel, men ganska snabbt hittar jag något som jag också håller med om och sedan är det som med kantareller; har du väl hittat en ser du snart alla de andra. Och det är ju det som är så fantastiskt. Alla de där självklara sakerna som jag själv inte sett, de där scenerna som lyfter manuset till nästa nivå. Vad kommer den här, professionella, personen att se och återkoppla? På vilket sätt kommer manuset att utvecklas nu?

Hur valde jag då lektör? Ja, det är en bra fråga. Jag tror att det handlar om både slump, förberedelser och lyckoträff. Förberedelser på det sätt att jag under hela det senaste året har funderat kring det här med lektör och därför hållit utkik efter inlägg om detta på sociala medier. Slump eftersom jag nappade på ett erbjudande som passerade i mitt flöde och lyckoträff eftersom jag tror att just den här personen faktiskt känner till min ”genré”. Jag har så klart också kollat på referenser och sett till att hen upprättat ett tydligt avtal. Och jag tror på det här, jag tror att mitt manus har hamnat i rätta händer; hos en kompetent person som kan höja min berättelse ytterligare ett snäpp. Åh, vad det ska bli spännande!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s