Deadline

”Alla” säger att det är bra att sätta upp små mål, små deadlines för en själv. Jag har inte gjort det. I alla fall inte medvetet, eller varje dag. Jag skriver på, tycker att det är kul och det viktiga är energin. Men, när jag tänker efter, har jag alltid en vag tanke när det ska vara klart. ”Innan höstlovet ska första utkastet vara klart.” ”Till jul ska testläsarna få ut den.” Och nu har jag tänkt ut ännu en deadline.

Första maj byter jag jobb. Nytt jobb brukar medföra inspiration men också lite förvirring och trötthet. Alltså är nya tanken att manuset ska vara klart senast sista april. Då ska det vara klart för… lektörsläsning? En andra vända med testläsare? Det är lite oklart, men tillräckligt klart för att skicka iväg det någonstans i alla fall.

I julas tänkte jag att manuset skulle vara ute hos lektör nu, men det var ju orealistiskt. Då var tanken att skicka in det till förlag innan sommaren. Nu känns det inte alla möjligt. Men innan 2018 är slut, då ska jag ha släppt iväg det.

Känner ni igen er? Hur jobbar ni med deadlines?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s