Att skriva om

Just nu sitter jag i min svärmors lägenhet i Halmstad och skriver om. Jag är inte inne och pillar i texten utan jag skriver faktiskt om. Det är mycket jobb men blir så mycket bättre än om jag ”bara” varit inne i den text som redan finns.

Bredvid datorn ligger papperskopian av manuset. Mycket stryks, annat förtydligas och en del saker får byta plats. Det här betyder mycket tänkande för mig, så jag skriver samtidigt ett kort synopsis där jag skriver några korta rader om vad som händer i varje kapitel. Detta underlättar också att få ihop allt, tror jag, att få alla perspektiv att hänga samman.

Jag skriver ett perspektiv i taget, för att fånga känslan på bästa sätt. Just nu skriver jag utifrån min huvudperson, Vanja. Hon gör min story unik. Hur, ska jag berätta en annan gång, men just nu lär jag känna henne lite till. Jag ger henne ett annat lager, en annan möjlighet så läsaren själv kan bilda sig den uppfattning hen vill se. Jag vet hur jag kommer tänka om hennes agerande. Min sambo kommer nog hellre vilja ta den andra vägen. Och det här är en av de saker jag älskar med henne. Att hur du än väljer, är hon en spännande, annorlunda karaktär, trots att hon i stort sett bara befinner sig i sin lilla stuga vid Siljan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s