Varför?

Varför skriver jag? Vad vill jag undersöka? Eller är det något jag vill få ur mig? Det har jag funderat lite kring under hösten. Varför skriver jag?

Det enkla svaret är helt enkelt att jag inte kan låta bli. När jag väl satte mig ner den där kvällen i april, då när jag bestämde mig för att försöka skriva en bok, gick det liksom inte att stoppa. Det bara flödade, forsade ur mig och jag lät det komma. Jag kan fortfarande inte låta bli, även om jag nu är lite mer strukturerad i mitt skrivande.

Så vad vill jag undersöka? Det här är lite svårare, men jag tror att jag faktiskt vill utforska hur människor kan reagera och agera i olika situationer och ”lägen”. I mitt nuvarande manus, som går under arbetsnamnet I skuggan av döden, är det just det jag vill ta reda på. Hur påverkas du om du ständigt lever i skuggan av döden?

Det är vad jag kommit fram till. Jag vill sätta personer i livssituationer som jag själv aldrig varit i, nyfiket följa hur de agerar och sedan försöka förstå varför de agerar som de gör. Det här är så spännande. Och märkligt. Jag hittar ju på allting själv, men det är som om jag har en inre röst som lever sitt eget liv, som är frånkopplad mig själv på något sätt. Mer om det i ett framtida inlägg. Men oj vad jag tycker det är spännande att få uppleva människorna som befolkar min fantasi.

I nästa bok kommer jag utforska vad som händer med människor när de lever ett liv på ytan och ett annat i det dolda. Jag ser redan fram emot att lära känna dem, få se hur de väljer att agera i olika situationer och varför de gör just de valen.

Varför skriver du? 

2 reaktioner till “Varför?

  1. Vad roligt att jag hittade din blogg! Kul att läsa om varför du skriver 🙂

    Jag skriver för att jag alltid har gjort det, för att det är så förbaskat intressant att tänka kring människor, varför de (vi) beter sig (oss) som de (vi) gör och vad som får dem att bete sig just så i just den situationen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s