Full fart framåt!

Nya manuset är något helt annat än det första. Genren är spänning, kanske lite åt thrillerhållet. Inget övernaturligt och ännu mer känslor. Jag märker också av allt som jag lärt mig i förra processen och första utkastet har ett mycket tydligare dramaturgiskt upplägg än det förra hade.

Med det här manuset har jag en tydlig tidsplan, vilket gör det lättare att planera utifrån kortsiktiga veckomål. I jul ska det testläsas. Har hittat tre-fyra personer som kan och vill läsa. Januari och februari blir det redigering utifrån deras kommentarer. Sedan är lektör bokad i mars. Första helgen i april, på den numera traditionsenliga skrivhelgen med Anneli, ska jag påbörja/lägga upp en plan för hur jag ska ta mig an utlåtandet. April blir redigering och i maj, helst, skickas det till Förläggaren jag haft kontakt med tidigare och en agentur som gav mig en väldigt positiv refusering sist.

Det här peppar mig otroligt mycket. Och jag tror att tidsplanen kan hålla. Men då krävs det också att jag varje vecka jobbar, mer eller mindre, med manuset. Den här veckan har jag gått igenom kommentarerna i manuset (som jag gjorde under förra veckans genomläsning) Återstår att åtgärder anteckningarna vid sidan av och gå igenom slutet en gång till. Nästa vecka är det utskrift och genomläsning som gäller.

Som sagt, just nu är det full fart framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s