Lyckad skrivhelg

Har haft en av mina underbara skrivhelger i Halmstad. Jag har verkligen tur som har en svärmor som byter plats med mig, låter mig bo där en helg bara för att jag ska kunna skriva.

Den här helgen drog jag med mig resterna av en förkylning också, så det blev en hel del vila också och en kort promenad till havet för att piggna till. Så skönt att få till bara mig och mitt manus.

Hade med mig uppföljaren till I skuggan av döden och förhoppningen var att hinna jobba igenom ett perspektiv, polisen. Jag körde några timmar efter jobbet på fredagen och på lördag eftermiddag när jag kom tillbaka till texten, hände något. Nej! Den här polisen har ju nästan samma problem som den i första boken! Det går ju inte! Kort tankeverkstad innan jag bestämde mig för ett nytt problem som gick att använda och så gick jag tillbaka och ändrade tidigare scener när det här har nämnts. Och det var då det hände. Klick! Jag satte en scen, som blev så himla bra! Blev både överraskad och rent lycklig över känslan. Yes! Det är ju så hör det ska vara, det är det här som är så kul. Efter det flöt fyra timmar på i rasande fart och jag var så nöjd när jag avslutade för dagen.

Sammantaget har jag skrivit igenom hela perspektivet och alltså uppnått målet med helgen. Dessutom har manuset ökat med ungefär 10.000 ord och framför allt har jag fått tillbaka känslan som jag famlat efter så länge. Snacka om lyckad helg!!

4 reaktioner till “Lyckad skrivhelg

 1. Härligt och grattis till en lyckad helg. Känner igen känslan att sätta en scen och bli hög på det. När ett problem får sin lösning och nya tanketrådar uppstår.
  Försöker du skriva lite varje dag eller hur ser dina skrivrutiner ut?

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Nja, jag får inte riktigt till det att skriva lite varje dag, men skriver så ofta jag hinner. Har inte beting, som att skriva x antal ord i veckan, för det stressar mig bara. Ibland kan jag sätta upp mål, som i helgen, då jag ville gå igenom ett perspektiv, men oftast skriver jag ett par kvällar i veckan och gör så mycket jag kan då. Hur gör du?

   Gillad av 1 person

   1. Önskar jag kunde säga tre timmar per dag … Men det vore en lögn. Med förra manuset jobbade jag så mycket att jag nu – när refuseringarna droppar in – har tappat drivet. Inte helt. Och jag hoppas att det kommer tillbaka ju mer jag kommer in i det nya. Och jag har i alla fall kontakt med handlingen i huvudet 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s