En semester, två standard

Tillbaka från semester med dottern och jag/vi har verkligen fyllt på med energi. Så härligt! Nu väntar två veckors ledigt med bland annat inskolning på fritids (redan!!) och i helgen blir det feelgood-festival i Mariefred! Ska bli såå kul att få inspireras av författare och umgås med andra skrivande en hel dag.

Under semestern har två refuseringar trillat in, båda standard:

Hej Stina!

Stort tack för att du skickade ditt manus till oss. 

Vi har nu läst och tyvärr tackar Förlaget nej till att gå vidare med texten.
På grund av ett begränsat titelutrymme tvingas vi refusera även många intressanta manus och vi önskar i stället varmt lycka till på annat förlag. 

Bästa hälsningar,
Manusredaktionen

Och:

Hej Stina!

Tack för att du har skickat in ditt manus I skuggan av döden till oss. Efter läsning och granskning måste vi tyvärr meddela att vi tackar nej till ditt erbjudande om utgivning.

Eftersom vi får in en stor mängd material kan vi dessvärre bara undantagsvis skriva personliga omdömen.

Med vänliga hälsningar

Förlaget

Det känns såklart supertrist och just nu tror jag inte att Vanja kommer nå ända fram. Självklart hoppas jag fortfarande (fem förlag kvar), men jag börjar ställa in mig på nej, den här gången.

Har skickat in till ytterligare fyra (så, egentligen nio förlag kvar) och hoppas att de gillar konceptet.

Hur som helst, trots att det är lite tyngre just nu, kommer jag fortsätta hoppas och fortsätta skriva. Har ju plan B att jobba vidare med och jag hoppas kunna (och vilja) sätta mig med det snart och tycka att det är roligt och spännande igen. Och framför allt ser jag just nu fram emot att åka på feelgood-festivalen och bara njuta av gemenskapen och helt enkelt må bra!

8 reaktioner till “En semester, två standard

 1. OM det skulle bli nej från resterande förlag och OM du själv tror på din bok: Ge ut den ändå! Idag finns det ju så många sätt! Och eftersom du fått positiva refuseringar är det i sig en indikation på att något i ditt manus är extra bra.

  Det går inte att helt förutspå vilka böcker som kommer att sälja bra och ibland inte ens för ett etablerade förlag, har jag för mig att Fredrik Backman sa i sitt sommarprat förra året (som för övrigt är riktigt bra och pepp!). Inte var det många som trodde på hans debut och att folk verkligen skukle vilja läsa om en gubbe i ett radhusområde. 😏

  Så fortsätt bara framåt och följ din dröm. Den är bara din och inget förlag i världen kan stoppa den om du verkligen vill. Heja! 😊📚

  Gilla

 2. När jag efter fem månader inte hört något från tre, fyra förlag hörde jag av mig till två av dem (de övriga skrev på hemsidorna att de absolut inte befattade sig med förfrågningar!). Ena återkom med en standardrefus och en ursäkt för att det dröjt. Från det andra fick jag veta att manuset var hos lektör. Sedan blev det två nagelbitarmånader i väntan på manusmötet där beslut skulle tas.
  Alltså. Det är inte över förrän det är över.😊 Jag fortsätter hålla tummarna!

  Gilla

 3. Jag fick min första standardrefusering i måndags (har fem förlag kvar), och det är verkligen inte kul. Men som Helena och du säger här ovan: Det är inte över förrän det är över. Bra ändå att du får annan positiv input på Feelgoodfestivalen med andra skrivande människor.

  Gilla

 4. Igen, tack för att du delar! Skönt att läsa om andra när man själv sitter och uppdaterar mailkorgen hela tiden. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s