En månad har gått…

…sedan jag skickade in till de första förlagen. En månad. Och jag har inte hört något.

Jag vet egentligen att det inte betyder något, men just på månadsdagen blir det nog lite spekulerande (åtminstone här på bloggen).

Så, vad kan en månads tystnad betyda? Det kan betyda att turen inte kommit till mitt manus än, att det ligger i den digitala högen och väntar. Och väntar och väntar. Det vore ju inte så konstigt eftersom det varit två röda dagar och säkert långhelger för många.

Eller, så betyder det att de läst, lämnat till fler att läsa och i bästa fall bestämt att skicka till lektör över sommaren. Hoppas, hoppas!

Det kan i alla fall inte betyda att de läst och inte gillat, än i alla fall. Men jag måste erkänna att jag förväntar mig en första refusering när som helst nu.

Funderar lite på när de olika förlagen kan ha manusmöten, när fattas beslut om vilken väg just mitt manus ska ta? Och när har de tid att skicka refuseringsbrev?

Tänk om det gick att spåra manuset? Se om det ligger kvar, har flyttats över eller markerats eller hur det nu går till? Så som en kan göra med paket som är på väg. Vad tror ni om det? Hade det varit en idé eller hade det bara blivit ännu värre att vänta?

I övrigt är jag ganska lugn. Visst tittar jag på min mail då och då, men inte så hysteriskt än. Om det inte händer något nästa vecka, vilket jag inte tror, då är det nog bara att ha is i magen och vänta in hösten innan det där uppdateringsfingret går varm ☺️

Lycka till alla ni som har manus på förlagsrunda i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s