Varför är det så svårt?

Varför kommer jag inte igång med genomläsningen av tvåan? Varför är det så svårt att ta upp den där pappershögen och plöja igenom den? Greppa pennan, stryka. Anteckna. Starta upp hjärnan. Börja redigera…

Kanske är det så enkelt som att jag gör det lite för stort. Kanske tycker jag att jag borde avsätta en hel helg för att läsa igenom berättelsen från början till slut i ett helt svep. För det brukar jag ju faktiskt vilja och tycka om och faktiskt göra.

Men jag måste nog börja inse att jag inte är där än. Inte på långa vägar. Jag har låååångt kvar innan jag kommit så lång.

Så, hur ska jag komma igång då? Jo, jag ska göra som jag gjort tidigare. Äta elefanten en bit i taget. Gå igenom kapitel för kapitel, i den talt det tar. En kapitel en dag. Nästa kanske till och med två om jag har tur. Men en bit i taget, annars kommer jag ingenstans. Annats händer ingenting.

Så nu kör jag! Sakta men säkert ska uppföljaren jobbas igenom, förbättras, utvecklas. En bit i taget.

4 reaktioner till “Varför är det så svårt?

  1. Ibland undrar jag om inte det svåraste är att inse att det tar så otroligt lång tid att få ihop ett manus som är riktigt bra. Visst finns det de som svänger ihop sina manus på kortare tid än mig och lyckas bra. Men jag är inte en av dem. Än.😉
    Känner väl igen mig i det du beskriver. 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Lite i taget låter som ett bra tillvägagångssätt, att tillåta sig själv att ta det i sin egen takt och ge sig själv pauser. Textbearbetning är ett stort projekt, det ska ta tid. Tur att det är så spännande! 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s