Antagen!

Det hände till slut! Det gjorde verkligen det! 2022 kommer Nu dör vi ut på Bokfabriken!

Och fort har det gått! 19 januari skickade jag in manuset till dem, på måndagen hörde de av sig och sa att de läste med intresse och dagen efter, alltså när manuset vara varit hos dem en vecka, kom mailet:

Hej igen Stina!
Vi har nu läst och diskuterat och vill erbjuda dig ett avtalsförslag (se bifogat) för alla format.

Återigen kom tårarna och först nu kan jag läsa den där meningen utan att bli alldeles överväldigad. Jag tackade inte ja direkt men lät dem förstå att jag blev väldigt glad över erbjudandet. Under veckan kom fler mail som innehöll meningar som:

Det är en riktigt spännande bok du har skrivit.

riktigt snyggt skrivet både språkligt och dramaturgiskt. Vi är eld och lågor

Och

vi är alla överens om att vi gillar det vi läst väldigt mycket

Det känns så otroligt roligt att jag fått ett förlag som tror så mycket på boken och som varit så bra att ha att göra med. Som tålmodigt väntat när jag stämt av med författarförbundet (mer tålmodigt än vad jag själv har gjort), som svarat på frågor och peppat med varför de gillar det jag skrivit och hur de tänker framöver. Det här kommer bli så himla kul!

I tisdags, nionde februari, på dagen tre veckor efter inskickat manus, var avtalet klart och signeringslänken kom. Så stort och känslorna var verkligen högt och lågt. Efter en promenad där jag lyckats samla mig, satte jag mig framför datorn och skrev under. I bara ett par klick var drömmen jag haft hela livet, det som de senaste åren blivit ett mål, uppfyllt. Glädjeruset den kvällen kommer för alltid att finnas med mig. Känns också väldigt härligt när mailet efter själva signeringen uttrycker samma glädje över det fortsatta arbetet, det som för mig inte bara blir ett nytt kapitel i livet, utan en helt ny bok.

Grattis och välkommen 🙂 ska bli så himla kul detta!

8 reaktioner till “Antagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s