Ett tyngre nej

Nu har agenturen hört av sig och det blev tyvärr ett nej.

Hej Stina,

Tack för tålamodet!

Vi har nu läst och diskuterat ditt manus på agenturen. Vi gillar ditt sätt att gestalta och tycker att du lyckas ge fint liv åt karaktärerna, särskilt Reza känns mänsklig och av kött och blod. Dessvärre är det flera av oss som har lite svårt för det övernaturliga spåret. Det var spännande att följa utredningen och hur den gick framåt, och berättelsen har då bra driv. Vi kommer dock i slutändan tacka nej till representation den här gången, då det ändå riktigt motsvarar det vi letar efter just nu. Vi har också begränsad plats på klientlistan i nuläget och är således väldigt selektiva.

Vi önskar dig all lycka till och tackar för att vi fick läsa!

Den här refuseringen känns tyngre än de andra eftersom jag ändå fick upp hoppet lite. Jag vet verkligen att det var en liten liten chans, men jag tänkte ändå att den fanns där. Och det gör mig lite nervös inför vad förläggaren ska säga. Och hur jag ska reagera på det. På ett sätt har jag fått positiv feedback i refuseringen just kring de bitar hen lyfte upp i sin återkoppling, men vågar jag verkligen vara hoppfull?

Å andra sidan ska jag vara väldigt glad över att många kommenterar mitt sätt att skriva och gestalta. Ska vara. Och trots att refuseringen skaver rejält känns just den biten bra. Sen måste jag erkänna att tvivlet hälsar på och konstigt vore väl annars. Framför allt handlar det om historien. Ska jag skippa det övernaturliga och skriva en ”vanlig” deckare? Eller ska jag testa att skriva i en annan genre? En spänningsroman eller en feelgood kanske? Och samtidigt tror jag på Vanja, på det övernaturliga och att det finns en marknad för min bok. Och jag har lååång väg kvar innan jag ens kommer fundera på att överge I skuggan av döden och Vanjaserien.

6 reaktioner till “Ett tyngre nej

  1. Ett tråkigt besked samtidigt som de ju faktiskt verkar tycka att du har gjort något bra. Lite som att vissa förlag tackar nej efter att de övervägt en utgivning. Ett nej som kan kännas bitterljuvt, verkligen. Ens manus är bra, men de vågar ändå inte satsa helt. ”Bara” att fortsätta envisas med att hitta någon som vill satsa helt. En dag så. Annars får du köra själv, när du tröttnat på beröm som följs av nej. 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s